Hovedseksjon

Tilleggsreglement for orden og oppførsel for Vålerenga skole

Her er Osloskolens reglement for orden og oppførsel.

Skolen elevstandard:

• Vi snakker hyggelig til og om elever og voksne.
  • Vi løser konflikter ved å snakke sammen.
  • Vi følger nettvettsreglene til Redd barna.
  • Vi benytte oss ikke av telefon eller sosiale medier i skoletiden.
  • Vi inkluderer medelever i lek og felles arbeid.
  • Vi respekterer hverandre uansett kjønn, hudfarge og andre ulikheter.
  • Vi lar andres og skolens eiendeler være i fred.
  • Vi er presise og stiller opp ute når det ringer inn om morgenen og etter friminutt.
  • Vi følger klasseregler og trinnregler.
  • Vi har kun med oss tyggegummi, godteri eller brus, på bestemte dager etter avtale med lærer.

Sykkel:

• Skolen anbefaler sterkt at elevene først sykler når de har startet på 5. trinn.
  •  Sykler og sparkesykler skal låses ute og ikke benyttes i skoletiden.
  • Parkering av sykler i skoletiden skjer på eget ansvar.
  • Det er foresattes ansvar at elevene er tilstrekkelig sikret. Skolen anbefaler sterkt bruk av hjelm.
  • Elevene bruke hjelm ved sykkelturer organisert av skolen.

Mobiltelefon og andre digitale verktøy:

• Det er ikke tillatt med bruk av mobiltelefon eller andre digitale verktøy på skolens område, i skoletiden eller når det er AKS. Om en elev har behov for å ringe foresatte vil skolen gi mulighet til det.
  • Hvis mobiltelefon eller andre digitale verktøy er medbragt til skolen, er dette på eget ansvar. Telefoner som er medbrakt til skolen skal for 5-7 ligge i klassens mobil-kasse og for 1-4 ligger den i sekken.
  • Smartkokker skal være i skolemudus og ligge i sekken hele skoledagen og på AKS.
  • Skolen oppfordrer sterkt foresatte og elever til å følge aldersgrensene på sosiale medier og spill.

Annet:

• Skateboard, rullesko, akebrett (unntatt rumpeakebrett) og balltre skal ikke tas med til skolen.
  • Unngå å ta med verdisaker på skolen. Skolen har ikke erstatningsansvar ved tap eller tyveri.

Reaksjoner ved brudd på reglene for orden og oppførsel:

• Hvis nødvendig skjermes eleven fra fellesundervisningen til eleven er klar for å delta i undervisningen sammen med klassen. Dette for å ivareta eleven selv og/eller medelevers sikkerhet. Vurderingen blir gjort ut fra elevens beste i den gitte situasjonen.
  • Det samme gjelder dersom eleven har med seg gjenstander som etter dette reglementet, eller det lokale ordensreglementet, ikke aksepteres.
  • Brukes mobiltelefonen eller andre digitale verktøy vil den bli inndratt for resten av dagen og skolen vurderer å kontakte foresatte.