Skolen holder stengt til og med 13. april

Illustrasjon.

I går kom regjeringen med informasjon om at tiltakene som er satt inn for å begrense spredningen av koronasmitte opprettholdes fram til 13. april 2020.
Vi som jobber på skolen savner elevene våre, og en vanlig hverdag er etterlengtet. Det er viktig at vi støtter opp under regjeringens retningslinjer og vasker hendene, holder avstand, hoster i armen og unngår å smitte hverandre. Dess flinkere vi er med dette, desto raskere får vi hverdagen tilbake.
Myndighetene har i dag skjerpet anbefalingene om avstand. Nå bør vi ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe, og folk bør ha minst to meter avstand innendørs (gjelder ikke innad i familien). Hele pressemeldingen fra regjeringen finner dere her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/tiltakene-mot-koronavirus-viderefores/id2694682/

Det kan ikke være andre barn i skolegården i skoletiden enn de som får tilsyn på skolen. Dette er en tydelig forventning fra vår skoledirektør. Skolen har et ansvar for å støtte opp under de nasjonale tiltakene, og vi har et ansvar for å ivareta de barna som må være på skolen i denne perioden.
I dag skal det være nettmøte for barn kl. 1400. Alle barn i Oslo er invitert til nettmøte på Facebook, med ordfører Marianne Borgen og byrådene Inga Marte Thorkildsen og Rina Mariann Hansen. Nettmøtet vil foregå på Oslo kommunes Facebookside (https://www.facebook.com/events/514703912799072/).Siden de fleste av våre elever er unnder 13 år, kan sendingen også følges på Oslo kommunes YouTube-kanal https://www.youtube.com/channel/UCKIfZXYMSnS0SeZwse9EGEQ 


Til slutt kommer noen tips til lydbøker og e-bøker. Lydbøker er et godt alternativ nå når det ikke er mulig å gå på biblioteket. Nettbrett er supert når det gjelder tilgang til lydbøker, men nå som mye av skoledagen er på pc eller nettbrett kan det være deilig å bare lytte. Kanskje dere vil lytte til en bok sammen?

Oshrat, bibliotekaren vår, har tipset om ulike lenker til gratis lydbøker:
• Barnas hjemmebibliotek: https://www.drammensbiblioteket.no/web/arena/barnas-hjemmebibliotek

• Nlb: https://www.nlb.no/tilbudet-vart/lydboker

• eBokBib: Det er også mulig å låne e-lydbøker og e-bøker med lånekortet ditt
• I appen eBokBib kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker. Last ned appen og logg deg inn med bibliotekkortnummeret ditt og pinkoden din fra Deichmanske bibliotek.
• Libby: I appen Libby kan du låne engelske, spanske og russiske e-bøker og e-lydbøker.

Eller kan vi tipse om podkasten Fortell meg om! Den består av 68 episoder for nysgjerrige barn. Her kan du finne svar på forskjellige spørsmål som for eksempel: Hvorfor kan jeg svømme gjennom vann, men ikke vann gjennom meg? Hva er bakterier? Hvordan lages stjerneskudd? Kanskje du kan lære noe nytt sammen med barnet ditt? Du finner podkasten der du hører på podkast eller på fortellmegom.com.

God lytting!